Våra campusorter

Spara favorit 7 mar mars 2019
Studenter på Norra Berget

Livet som student är mer än bara studier. När du inte pluggar eller är på föreläsning finns det gott om aktiviteter att fylla tiden med.

Det kan vara ett stort steg att flytta hemifrån första gången till en plats där du kanske aldrig har varit. Men när du studerar vid ett universitet hittar du alltid likasinnade som delar dina intressen inom det du läser. Du knyter snabbt värdefulla kontakter med många människor, och du får erfarenheter som du kan dra nytta av resten av livet.

På två orter

Vi finns i två städer, Sundsvall och Östersund. Sundsvall ligger vid kusten, Östersund vid Storsjön cirka 10 mil från Åre. Som student är du en del av städerna. Här finns allt du behöver för ett innehållsrikt studentliv - studentbostäder, föreningsliv, restauranger, caféer, pubar och ett rikt friluftsliv.

Att resa hit

Att ta sig till oss från andra delar av landet är lätt - från Stockholm reser du med tåg eller flyg till våra orter. Flyget tar omkring en timme, reser du med tåg kan du ta dig till Sundsvall på 3,5 timmar och till Östersund på drygt 5 timmar. Till Sundsvall kan du också resa med buss.

Mer om våra campusorter

Studenter, Sundsvall, utomhus

Campus Sundsvall

Sundsvallsregionen är idag norra Sveriges största arbetsmarknad, och i denna miljö har universitetet en given plats. Sundsvall är en välrenommerad studentstad där näringslivet, kommunen och universitetet prioriterar studenter. Hela fyra gånger sedan år 2000 har Sundsvall blivit utnämnd till Sveriges studentvänligaste kommun.

Östersund

Campus Östersund

Östersund är vinterstaden nummer ett. Det korta avståndet till fjällen och landets främsta alpina centrum – Åre – gör att många väljer Östersund som studieort. Staden med omnejd har ett stort utbud av fritidsaktiviteter att erbjuda även under resten av året.